50-år jubileum och årsmöten

10/3-22 Årsmöte på Silvenska


Ordförande Owe Grundt hälsade alla välkomna och öppnande mötet, för att sedan ha en parentation över de som inte längre är med oss, i samband med detta tändes ett ljus.

Styrelsens verksamhetsberättelse lästes upp av Eva Lindblad. Många aktiviteter har blivit inställda och verksamhetsåret 2021 blev inte som planerat, men några trädgårdsbesök gjorde vi frampå sommaren och lite senare på hösten hade vi även några föreläsningar. Året avslutades i nov. då vi hade julpyssel på Pomonadalen.

Den 31/12 2021 hade föreningen 300 medlemmar.

Valen utfördes enligt gängse regler och hur dessa blev kan ni se under fliken Styrelse på den gröna listen längst upp på sidan.

Ordföranden avlutade årsmötesförhandlingarna och kvällen fortsatte med kaffe och smörgåstårta. Därefter visade fotografen Åke Gullberg ett vackert bildspel på blommor som fick oss att längta till vår och sommar. Se bilder från detta i galleriet, (gröna listen högst upp).

Avgående ordföranden Owe Grundt och Ulla Grundt (kökskommittén) avtackades med blommor av nya ordföranden Else-Marie Axelsson som därefter framförde ett stort tack till styresen, programkommittén, serveringskommittén, lotteriansvariga och alla som ställer upp vid olika evenemang samt alla medlemmar för det gågna året.

Som avslutning blev det dragning på lotteriet och som vanligt hade Gun och Annette fixat ett stort vinstbord med många fina vinster.
21/8-21 Säffle Trädgårdssälskap firade 50-år


En underbar morgon mötte oss på lördagen när vi träffade vid Silvenska villan,vi var ett stort antal från föreningen som skulle ställa i ordning allt för den storfa festen.

Borden skulle ut och dukas, lottteriståndet skulle fixas, plats till försäljare skulle ordnas.

Inne hängde Åke Gullberg upp tavlor med bilder som han tagit på blommor insekter mm.

I köket gordes det bakelser av rulltårtor som hade bakats dagen innan.De var Marika och Laila  som fixade detta med bravur.I andra delar av köket förbereddes maten som skulle bjudas på. Det var rökt skinka med potatissallad och grönsallad som några av medlemmarna hade gjort.Jag kan stryka under på att detta smakade jätte gott.


Kl 12.00 tog alla en paus och vi blev bjudna på välförtjäntna smörgåsar  och det var mycket gott efter allt jobb vi gjort.


Nu var det dax att hissa flaggan dagen till ära! Försäljarna började komma och även en del gäster. I porten satt Lisbet Ohlsson och  Kjell Nordal och prickade av medlemmar och effter det fick varje gäst ett glas cider till att skåla med vid välkomstalet. 


Kl. 13.00 Hälsade Ordförande Ove Grundt alla välkomna och berättade om dagen vad som skulle hända. Han avslutade med en gemensamhets skål.


Därefter välkomnades Ola Johansson från Säffle kommun upp på scen.

Han berömde föreningen och sa att vi  tillför Säffle kommun till att bli en aktraktiv stad, genom att jobba för att ha vackra och välskötta trädgårdar.Han överlämmnade en gåva från kommunen,ett presentkort på Pomonadalen på 500:- 


Nu fick alla ställa sig upp för att avnjuta och sjunga med i Värmlandsvisan!


Sedan var det  Else-Marie Axelssons tur att ge en historik från föreningens början till dags dato. Ett sammandrag av talet finns att läsa under rubiken HISTORIK

på vår hemsida. Det var ett bra tal med mycket information om hur föreningen kom till.


Nu var det dax för underhållning! Den stog "Full Fläckt med Tommy och Anki" för.

De spelade och sjöng kända och fina sånger. Under tiden fick man tillfälle att vandra runt bland försäljarna och se på deras alster, och köpa av dem. Uppe vid flggstången stod lotteriståndet med ett välfyllt prisbord och många ville lägga beslag på en vinst.

Vi får rikta ett stort tack till alla som skänkt vinster och alla som köpte lotter.

Pomonadalens Handelsträdgår gratulerade på dagen med en jättefin blomsterkorg!


Kl. 14.30 Nu var det dax för vår gäst Bosse Rappne från Ulriksdals slottsträdgård att hålla föredrag.Han var mycke intressant att lyssna på. Han talade om vattning,

gödning, plantering, kompostering, skadeinsekter och mycket mer (ska försöka att få in en del av talet på hemsidan så man kan lyssna på valda delar av det).

Han talade i ungefär en timme där han ochså svarader på frågor som kom upp under tiden.

NU var det dax för mat! Personalen bar ut maten till alla gäster, och påbacknig gick att få för den som ville! Det smaka mycket bra, alla blev mätta och nöjda.


Nu var det dax för finalen. Bakelsen!  Även den bars ut av personalen. Det var en rulltårta med grädde ock frukt och en svensk flagga på.


Kl 17.00 Ordföranden Ove Grundt avslutade med att tacka alla för en fantastisk dag,ett särskilt stort tack till alla som  jobbat med att dagen blev så bra. Vad mer kan man önska. I galleriet fins som vanligt en hel serie med bilder att beskåda från dagen