Övrigt


 23/11-22 Gör din egna granrisbock 


Vi var drygt 20 personer som anmält oss till att göra granrisbockar den 23 november på Säfflekullen hos Kerstin och Yakup´s i deras stora maskinhall. 

Det var flera som inte hade egna stommar så Yakup, Kurt och Stig gjorde stommar på 

löpande band och fick till 15 styck i rask takt och dagen innan vi skulle börja ”klä” dom hämtade de granris så det skulle räcka till alla, och det var några till som hade ris med sig 

 och det var bra för det går åt mer än man tror. 

Onsdag den 23 nov på eftermiddagen träffades vi vid 16-tiden. Vår lärare var Barbro Lennartsson och det arbetades för fullt. Alla var på gång och var fantastiskt duktiga. Alla bjöds på glögg, korv och bröd samt kaffe/te och kaka. 

En mycket trevlig eftermiddag/kväll och tack Yakup och Kerstin för att vi fick vara i eran fina maskinhall. 

Resultatet av alla dessa ”påklädda” granrisbockar ser ni i galleriet. 


 26/5 Växtförsäljning Silvenska villan 


Torsdagen den 26 maj, Kristi Himmelsfärdsdag, hade Säfflebygdens trädgårdssällskap en växtmarknad på Silvenska Villan. Det var medlemmar i föreningen som fritt fick sälja egna växter och vi hade också bjudit in några etablerade försäljare.

Det blev 9 försäljare som kom och vi hade också ett fint lotteri.

Vädret var dock inte på vår sida denna dag, men två av försäljarna trotsade detta och hade sin försäljning ute, resten var inne på Silvenska.

Eftersom det regnade och vi inte haft växtmarknad på Silvenska på ca 10 år så hade vi inte så stora förhoppningar på dagen. Men där fick vi tji! Det kom många besökare och vi hade en jättetrevlig dag. Försäljarna blev bjudna på kaffe och fralla så de skulle orka med allt.

När dagen var slut var alla nöjda med försäljning och hur dagen utformat sig. En trevlig dag som vi ska jobba för att ha varje år.

Tack alla som var med och gjorde dagen möjlig.